Man Over Machine

Live-setup met de RM1-x drumcomputer, een aantal expressiepedalen en diverse effecten. (@Merleyn, Nijmegen, 2004)

De 'analoge/digitale' setup in mijn thuisstudio (2006 - 2010)

De analoge drum - Ableton Live setup (2013 - 2015) Deze setup moet nog live getest worden ;-)

In de afgelopen 15 jaar heb ik geexperimenteerd met verschillende manieren van muziekcreatie, van puur akoestisch tot volledig electronisch, van voorgeprogrammeerd tot geïmproviseerd. Achteraf gezien bevindt mijn muziek zich bijna altijd tussen akoestische liedjes en electronische soundscapes, en ben ik altijd bezig geweest met het creëren van klanken en daarbij te spelen met realtime bewerking van akoestische geluiden in een live-setup. Ik hou van (deels) geïmproviseerde performance waarin electronica en live-expressie elkaar versterken.